Världen kräver nu SSL på alla webbplatser

SSL certifikatIdag är det ett faktum att man tjänar mer på att skydda sin hemsida med SSL certifikat än inte. Tidigare var detta ett tillval många valde att göra, men efter incidenten med Heartbleed, vilket kompromissade olika hemsidors användares känsliga data så valde världen att snabbt röra sig mot SSL certifikat och idag är det svårt att hitta någon sida alls som inte använder SSL certifikat. Utöver det så har webbläsare som Google Chrome och Mozilla Firefox även implementerat funktioner som separerar internet i två delar — en del som använder SSL och en del som inte använder SSL. Om du besöker en sida som inte är SSL-skyddad, så kan den här sidan inte kommunicera med sidor som är SSL-skyddade. Motsatsen är också sann, om du har en sida som är SSL-skyddad så kan du inte kommunicera med hemsidor som inte är SSL-skyddade. Detta är för att förhindra problem med säkerheten som användare utan teknisk kunskap inte är medvetna om.

Så detta betyder att om du har en sida som inte är SSL-skyddad så är det A och O att installera ett gratis SSL skydd så fort som möjligt, som Lets Encrypt eller andra gratistjänster (eller betaltjänster för den delen. Finns många fördelar med betallösningar för SSL-skydd också). Utan SSL skydd kan din hemsida inte kommunicera med SSL-skyddade hemsidor, så som att länka till bilder utanför din hemsida eller liknande, och detta begränsar din sida något enormt. Samt så är din sida öppen för attacker och mycket triviala phishing försök. Så du tjänar absolut ingenting på att inte ha ett SSL-certifikat.

Installera ett SSL-certifikat idag och var säker på att din hemsida inte är öppen för attacker innan du går vidare med att starta din hemsida. Lycka till!