Var hittar man det bästa skäggschampot mot mjäll?

Bästa skäggschampo mot mjällHar du upplevt att du får små skinnflagor i skägget som ser ut precis som mjäll? Var lugn, det finns lösningar på detta. Oftast förstår vi att håret på huvudet måste ha ordentlig omvårdnad för att bli mjukt och glansigt med en frisk hårbotten, men många glömmer att håret i ansiktet behöver minst lika mycket omvårdnad. Det kan finnas flera orsaker till att hudflagor uppkommer:

  • Eftersom man oftast inte fönar skägget torrt som man gör med håret på huvudet, så blir det gärna varmt och fuktigt, vilket är en perfekt grogrund för svamp. Denna svamp kan orsaka symptom som liknar mjäll i skäggbotten, och det är alltså svampen som man vill behandla.
  • Huden i ansiktet är torr på grund av en starkt uttorkande rengöringsrutin. Vanlig tvål ska helst inte användas i ansiktet eftersom den riskerar att torka ut den känsliga huden.

Ett riktigt bra skäggschampo kan du hitta hos specialiserade barberare- fråga gärna din barberare om råd! Det finns också många bra schampon som du kan beställa online, men en tumregel är att det ska vara milt rengörande och mjukgörande. Efterbehandla gärna med en olja som innehåller naturligt antiseptiska oljor som motverkar uppkomsten av svamp. Och sist men inte minst – låt skägget torka ordentligt efter tvätt!