Massage – en livräddare efter semestern!

Massage efter semesternStyv i nacken, stel i ryggen och yr? Även om det kan vara frestande att falla i Googlefällan att börja undersöka varje symptom för sig och inbilla dig att du är allvarligt sjuk, så är det knappast fallet.

Varför behöver du massage?

Dålig blodcirkulation, obefintlig träning i kombination med för mycket stillasittande kan snabbt ge upphov till många oönskade effekter. Troligtvis kommer du att må betydligt bättre efter en timme hos massören, och lyckligtvis finns det många olika ställen där du kan boka massage i Stockholm. En del väljer att investera i sin hälsa genom regelbundna bokningar hos massören, men ingen fara, du kan också boka en massage i Stockholm idag om smärtan överraskat dig från ingenstans.

Bokningsboom efter semestern

En av mina vänner driver eget som massör. Han brukar vittna om ett rätt lustigt fenomen som inträffar när stockholmarna återvänder till stan efter semestern. Efter några pittoreska veckor på landet eller ute i skärgården är det många ryggar och axlar som hunnit samla på sig diverse spänningar och obehag. Min vän har flera gånger häpnat över efterfrågan på massage i Stockholm under just augusti och september månad.

Så här undviker du spänningar och framtida problem

Även om det är både skönt och avkopplande att boka en massage i Stockholm när du är tillbaks från semestern så är det så klart viktigt att du funderar på hur du ska må bättre i höst. Att se över hur du sitter på jobbet är en klassiker! Kan du välja att stå istället: gör det. Undvik att ta bilen om du kan promenera istället, det är viktigt för blodcirkulationen. Använd gärna lunchpausen till yoga eller olika former av andningsövningar. Framförallt barnets position och “puppy pose” är mycket effektiva övningar som du kan göra direkt på morgonen för att förbereda dig inför dagen som kommer. Eller varför inte schemalägga en fast tid på kvällen när du ger din kropp den stretch den så väl behöver? Ge dig själv en hälsosammare höst!