Jämför ränta på privatlån

Jämför privatlånOm du behöver låna pengar utan säkerhet är privatlån ett bra alternativ. Men hur gör man för att hitta bästa räntan? Vi jämför ränta på privatlån och ger dig tips.

Med privatlån kan du vanligtvis låna mellan 5000 och 600 000 kronor och du kan använda pengarna till precis vad du vill. Privatlån är av typen blancolån vilket innebär att du lånar utan säkerhet. Många som köper bostad och saknar kontantinsats väljer att komplettera med ett större privatlån. Denna typ av lån är framför allt avsedd för konsumtion och därför kallas privatlån även konsumtionslån.

Ett privatlån kan även användas till renovering av veranda, köp av båt eller bil, eller för att förverkliga drömresan du alltid längtat efter. Det är dock viktigt att tänka igenom vad ett privatlån kommer att innebära långsiktigt – så att din ekonomi tål den extra påfrestningen. Privatlån är alltid ett prisvärt sätt att låna pengar om du saknar tillräckligt med sparkapital.

Hitta bäst privatlån – jämför ränta

Oavsett vad du har tänkt använda pengarna till lönar det sig att jämföra ränta. Ränta är den kostnad du betalar för att få låna och ska ej blandas ihop med amortering (vilket är återbetalning av skulden). För att hitta bäst ränta kan du ringa runt och fråga vad olika kreditbolag eller banker kan erbjuda för ränta på privatlån, men detta är både tråkigt och tidsödande.

Det nya och enklare sättet är att använda en jämförelsetjänst online. Då fyller du i hur mycket du vill låna och ser direkt vad olika långivare kan erbjuda. Du får på ett enkelt och överskådligt sätt en bra överblick över lånebelopp, ränta och avgifter. Dessutom kan du se vilka kreditgivare som medger lån utan UC eller lån med betalningsanmärkning.

Ansök enkelt online

När du väl har hittat ett alternativ som passar dig kan du enkelt ansöka online. Detta görs genom att du fyller i uppgifter i ett formulär och skickar iväg elektroniskt. Ofta får du svar snabbt – ibland redan samma dag. När din ansökan är godkänt betalas pengarna ut till det konto du angett. Kom ihåg att om alla uppgifter är korrekt ifyllda går hanteringen snabbare – och då kan du också få utbetalning av pengar snabbare.

Ansök aldrig om mer pengar än du behöver för det tänka ändamålet och försök även att inte låna till löpande konsumtion. Ett större privatlån kan även användas för att lösa småskulder och på så sätt kan du sänka dina totala räntekostnader.

Vad krävs för att få privatlån?

Beroende på hur mycket du lånar blir återbetalningstiden längre eller kortare. Löptiden kan ligga på 1-15 år och även om du har bestämt att lånet ska löpa på exempelvis 8 år kan du alltid betala tillbaka hela beloppet tidigare om du skulle vilja. Kraven för att få låna utan säkerhet är ganska generösa, men vissa grundkrav måste uppfyllas.

Du bör exempelvis ha viss deklarerad inkomst, vara svensk medborgare och över 18 eller 20 år. Om du har betalningsanmärkningar kan du få godkänt på din låneansökan, men en fläckfri historik ökar givetvis oddsen att få låna en större summa pengar. Vissa kreditbolag väljer dock att se framåt och dessa tar större hänsyn till din nuvarande betalförmåga än lägger fokus på tidigare problem.