Hur handlar man värdepapper idag?

CFD handelÅret är 2018 och det har aldrig varit enklare att handla värdepapper. Först och främst bör du veta vilka värdepapper du önskar att handla. Sedan bör du vara säker på finansinstrumentet du önskar att handla. Om det är aktier du önskar att handla helt enkelt, så är Avanza nog den bästa mäklaren för aktiehandel i Sverige idag. Dock så kan du ju självklart handla hos din bank också – mäklaren behöver inte vara exklusivt en aktiemäklare.

Är det lite mer sofistikerade finansinstrument du önskar att handla så är nog Avanza inte den optimalaste mäklaren, då du kan hitta bättre alternativ och är inte bunden att använda Avanza. Till exempel så finns det många handelsplattformar som erbjuder obligationer, CFD handel, optioner och många andra finansinstrument och erbjuder inte aktiehandel alls. Så det gäller att veta vad man är ute efter.

Söker du aktier är Avanza den sidan man bör registrera sig hos. Är det lite mer avancerade instrument man önskar att handla gäller det att läsa lite och ta reda på vilka handelsplattformar som är bäst. Valuta24 är en jättebra plats att börja från isåfall. Var bara försiktig. Var säker på att du vet vad du önskar handla innan du börjar!