Billiga raggsockor på nätet

raggsockorRaggsockor är bland det skönaste man kan ha på sig en kall vinterdag eller natt och det finns massor av snygga, sköna och roliga modeller att välja mellan. Man kan välja en raggsocka som värmer extra eller ha som kriterium vilken färg den har; följ helt enkelt dina egna behov och din personliga smak för att få exakt den raggsocka som passar dig allra bäst. Idag behöver man inte ge sig till en fysisk butik för att hitta de sockor man vill ha utan istället finns en hel värld på internet där man kan köpa raggsockor online och med det enorma utbudet är det riktigt roligt att välja och vraka.

Den klassiska raggsockan

I Norden har vi en lång tradition av raggsockor och det kommer av förklarliga skäl av det faktum att vi lever vid kallare breddgrader. Förr i tiden stickade man alltid sina raggsockor själv, och det var vanligt att man använde gethår för att få dem så varma och tåliga som möjligt. Gethår kallas också för ragg, därav namnet som vi fortfarande använder idag. Den typiska raggsockan är en tjockstickad socka som går upp till ungefär mitten av vaden, kanske lite kortare, och den värmer alltid skönt. Idag är det vanligast att man tillverkar raggsockor av mycket skönare material som bomull, frotté och fleece.

Vilken modell passar mig bäst?

Raggsockor finns i alla färger och material, och det finns modeller som lämpar sig särskilt för olika tillfällen eller förhållanden. Om man till exempel bor mycket kallt finns det extra tjocka sockor, medan en människa som har mycket hala golv hemma kan välja modeller med små gummiprickar under fotsulan som skyddar från att halka och göra sig illa. Idag är det särskilt populärt med färggranna raggsockor med galna färger och mönster som får bärarna att bli på extra gott humör.